top of page
thumbnail_IMG_3995.jpg

In mijn praktijk help ik kinderen te bouwen aan hun eigenwaarde, zelfvertrouwen, authenticiteit. Ongeacht eventuele achterliggende diagnoses.

Daarbij zet ik de volgende tools in:

⋒Groei mindset⋒

Ook wel Growth mindset. Dit gaat uit van groei en verbeteren. 

⋒Executieve functies⋒

Dit zijn denkprosessen of wel breinvaardigheden die gezamenlijk ons gedrag aansturen. Executieve functies zijn van belang om de controlefuncties die nodig zijn om te concentreren en na te denken als je op een intern impuls wilt reageren. Dit speelt af voor in het brein. Het is dus van belang dit te trainen om gedrag te reguleren, een probleem op te lossen, een doel te selecteren en om het pad te plannen om de gewenste resultaten te behalen. ​Al meerdere malen is geconcludeerd dat deze functies, net zo belangrijk, al dan niet belangijker zijn dan het IQ.

⋒Prikkelverwerking⋒

Hoe om te gaan met wat er aan informatie en prikkels binnenkomt.

Ik ben een holistische kinderpsycholoog. Ik kijk niet alleen naar gedrag, maar ik bekijk waar het gedrag vandaan komt, zoals: omgeving, voeding, mentaal welzijn. Soms is het antwoord gemakkelijk voor handen en ligt het aan andere (primaire) behoeftes. Of er zal verder gekeken worden naar eventuele spanningen in het leven van uw kind.

bottom of page